Mandag får den amerikanske regerings dekret til Google om at stoppe leveringer til Huawei virkning. Det kan give store problemer for europæiske Huawei-brugere, anfører IDC-ekspert.

 

På mandag d. 19. august udløber den kinesiske mobilproducent Huaweis udvidede licens med Google. Det kan betyde, at virksomheden er nødt til at ty til andre operativsystemer end Android til skade for især europæiske brugere, skriver Ny Teknik.

Baggrunden for den kommende deadline er, at den amerikanske regering bl.a. beskylder Huawei for at bedrive industrispionage. Flere amerikanske teknologivirksomheder, herunder Google, er derfor pr. dekret blevet bedt om at afslutte samarbejdet med Huawei.

Version2 har tidligere omtalt, at det konkret betyder, at Huawei mister adgangen til opdateringer af Android, og at den næste generation af smartphones udenfor Kina vil miste adgang til tjenester som Google Play Store og Gmail-applikationen.

 

Problemet er, at det er afgørende for brugerne – og dermed mobilproducentens markedsposition – at telefoner har Googles operativsystem installeret, så forbrugerne kan downloade de mest populære apps, vurderer IDC- analytiker Anders Elbak, over for Ny Teknik.

Især i Europa kan problematikken udtalt, fordi Huawei har en ganske stor markedsandel her, og fordi der – i modsætning til internt i Kina – ikke rigtig er noget alternativ til Google-produkterne.

»Jeg tror, ​​det kan være en udfordring. Brugeren skal kunne installere de funktioner, de vil bruge. Hvis du pludselig ikke kan bruge Googles operativsystem og downloade apps som Instagram, Snapchat eller Facebook, vil ingen købe telefonerne,« siger Anders Elbak til Ny Teknik.

Huawei er i gang med at udvikle deres eget mobile operativsystem, Harmony OS, men udfordringen kan blive at få indhold i form af Google-apps fra Google Play.

Huawei har tidligere hævdet, at afbrydelsen af samarbejdet med Google ikke har nogen betydning. Men den tror Anders Elbak ikke på. Det vil give problemer, når telefonerne ikke kan opdateres med seneste Android-version, vurderer han.

Version2 har modtaget en kommentar fra Huawei via PR-bureauet Radius kommunikation, som lyder:

»Alle vores produkter, der er solgt, til salg nu eller på lager nu, kan stadig trække på Googles services som hidtil og få adgang til sikkerhedsopdateringer.«

Fra Google er fremsendt følgende kommentar:

»Vi efterlever reguleringen og undersøger implikationerne. For vores brugere vil Google Play og sikkerhedsforanstaltningerne fra Google Play Protect fortsat fungere for eksisterende Huawei-produkter.«

 

Indlæg fra: Version2.dk