Ved du hvor mange danske virksomheder der blev udsat for CYBER ANGREB i det seneste år?

Svaret vil overraske dig!

 

I 2016 har PwC gennemført en Cybercrime survey 2016, med opbakning fra DANVA, Finansrådet, Dansk Erhverv, Kita, IT-Branchen, Center for Cybersikkerhed og DI Digital. Der har været 488 (297 danske og 191 norske) deltagende virksomheder fra et bredt udsnit af brancher, herunder handel og forbrug, professionelle services og rådgivning, teknologi, offentlige institutioner, den finansielle sektor, farma mv.

65% af respondenterne var bekymrede mod cybertruslen, hvilket er berettiget ifølge undersøgelsen. 69% svar er, at de har været udsat for angreb, relateret til cyberkriminalitet. Når man sammenligner resultatet med forrige år, var der en stigning på 10%.

Disse angreb har økonomiske konsekvenser for virksomhederne

64% af disse virksomheder har haft økonomiske omkostninger som følge af angrebene i sidste år. Halvdelen af deltagerne har øgede omkostninger til udbedring og efterforskning af sikkerhedshændelser, samtidig angiver en tredjedel, at deres udgifter overstiger 1 mio. kr. Disse øgede omkostninger kan bl.a. forklares med stigende cyberangreb.

Virksomheder vil forøge deres budgetter til sikkerhed

Undersøgelsen viser, at den store bekymring over truslen fra cyber angrebene er stigende og man er begyndt at afsætte flere ressourcer til at forebygge denne trussel.

I gennemsnittet planlægger virksomhederne at øge deres budgetter med 15 % henover de kommende 18 måneder til sikkerhed. De mindre virksomheder planlægger den største gennemsnitlige budgetforøgelse, da de nu har erkendt behovet for bekæmpelse og forebyggelse af cyberkriminalitet.