Ved Google’s Pixel 2 begivenhed i går, demonstrerede de høretelefonerne Google Pixel Bud, der gennem den nye Pixel 2-telefon kan oversætte 40 sprog uden betydeligt lag.

I går annoncerede Google deres længe ventede mobiltelefoner Pixel 2. I den forbindelse fremviste de også de trådløse Google Pixel Buds, der gør det muligt at bruge Google Translate som tolk under samtaler i realtid .

De kan – som Google demonstrerede på scenen – oversætte samtaler stort set uden lag, skriver Engadget, der mener, at høretelefonerne var den mest banebrydende annoncering ved gårsdagens begivenhed i San Fransisco.

Høretelefonerne er trådløse, men forbundet med en ledning, og er udviklet specifikt til de nye Pixel 2-telefoner. For at bruge dem som tolk, skal man blot aktivere Google Assistant, og give en mundtlig ordre til at hjælpe en med at tale et andet sprog.

Vælger man for eksempel japansk, så skal man bare tale på sit modersmål, hvorefter japansk kommer ud af højtalerne på telefonen.

Ens japanske samtalepartners svar vil så blive oversat fra japansk og lyde i høretelefonerne.

Bedste teknologi på markedet

Teknologien kræver altså blot, at én person i samtalen bruger høretelefonerne, og vil derfor gøre det muligt at kommunikere med personer i udlandet med en simpel ordre til sin Google Assistant. Det kræves selvfølgeligt at sproget, der tales, er et af de 40 omfattede.

Idéen bag teknologien er ikke ny, og tidligere har Skype for eksempel prøvet med et lignende koncept. Ifølge Engadget opnåede de dog aldrig samme lag-fri oversættelse, som Google demonstrerede på scenen i går.

Der var også andre interessante produkter på tapetet i går udover de nye Pixel 2-telefoner. Heriblandt et kamera med et lettere tvivlsomt koncept. Det benytter machine-learning og ansigtsgenkendelse til selv at vælge, hvem det tager billeder af og hvornår.

Her kan teknologien ses i brug mellem Svensk og Engelsk: https://www.youtube.com/watch?v=kWb1ysqtc4o

Nyheden er fra Version2.dk
5 oktober 2017